Camp Vizual Computerizat

Ce este câmpul vizual ?

Suprafața din lumea înconjurătoare văzută cu fiecare ochi în parte se numește câmp vizual. Întinderea lui este reprezentată în grade: 900 spre tâmplă, 800 în partea de jos, 600 - 700 spre nas și în partea de sus.

 

De ce este important câmpul vizual ?

Lărgimea câmpului vizual este foarte importantă pentru desfașurarea activităților zilnice. Îngustarea lui afectează calitatea vieții cotidiene, ducând la grave probleme de orientare și uneori la accidente.

Examinarea câmpului vizual se efectuează cu un echipament numit perimetru. Pe plan mondial, datorită performanțelor ridicate, cel mai larg răspândit este perimetrul Humphrey. În varianta sa cea mai avansată, Humphrey 750i este utilizat cu succes și în Clinica Novaoptic. El studiază (pe baza unui algoritm controlat de computer) sensibilitatea la lumină a ochiului pentru fiecare zonă din câmpul vizual.

Rezultatele sunt afișate sub forma unor hărți în tonuri de gri (punctele mai întunecate arată zonele mai afectate de boală) și hărți cu date numerice care sunt prelucrate statistic și comparate cu cele care apar la pacienții sănătoși; se calculează de asemenea, și unii indicatori globali care oferă o imagine complexă asupra câmpului vizual.

 

Metoda de diagnostic

Metoda de diagnostic prin câmp vizual computerizat permite diagnosticarea precoce a glaucomului și a afecțiunilor nervului optic și are următoarele avantaje:

  • Timp scurt de investigare
  • Investigare comodă a pacientului
  • Criteriu obiectiv în evoluția glaucomului
  • Detectarea precoce a glaucomului
  • Diagnostic precis

 

Metoda de investigare prin câmp vizual computerizat poate diagnostica glaucomul cu circa 3-4 ani mai devreme decât metodele vechi de perimetrie.

 

 

Pentru alte detalii și informaţii vă rugăm contactați-ne, pentru un consult accesând secțiunea de PROGRAMARE ONLINE trimisă prin email sau PROGRAMARE TELEFONICĂ la numere de telefon: 0357-445-999 sau/si 0357-445-777.

 

 

”MEDICAL OPTI LUX S.R.L.” utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe acest site: medicaloptilux.ro.
Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).