Tratamente Laser
Ce este Laserul ?
Laserul a fost utilizat pentru prima dată în oftalmologie în 1960. De atunci, această modalitate de tratament a fost îmbunătăţită încontinuu şi progresele extraordinare în industria laserilor s-au oglindit şi în performanţele laserilor utilizaţi în oftalmologie.
Informaţii despre laserii folosiţi în oftalmologie şi efectul lor asupra retinei
Cuvântul LASER e format din iniţialele termenilor în limba engleză Light Amplification by Stimulated Emision of Radiation. În oftalmologie se utilizează laseri cu argon, colorant, diodă semiconductoare sau Nd YAG. Efectele luminii laser asupra retinei sunt de mai multe tipuri: fotochimice (producerea de reacţii chimice), efect termic (de fotocoagulare), efect de fotodisrupţie (se produc plasmă sau vapori).
Fotocoagularea laser este o modalitate de tratament prin care se obţine un efect de coagulare termică asupra straturilor profunde retiniene. Rezultatul final constă în apariţia unor cicatrici de dimensiuni foarte mici care au un efect benefic în controlul unor boli oculare.
Aparatul - Laser fotocoagulator - realizează pe retină impacte de dimensiuni diferite care se aplică pe retină succesiv, unul câte unul, sub vizualizare directă. Intensitatea energiei laser este reglată astfel încât să se obţină o culoare gri a retinei fotocoagulate şi în circa 3 săptămâni se formează la locul impactului o cicatrice.
Modalitatea de aplicare a laserului pe retină
Fotocoagularea laser se efectuează după anestezierea ochiului cu picături. Pacientul stă aşezat pe scaun şi pe ochi se aplică o lentilă de examinat; medicul vizualizează ochiul prin intermediul lămpii cu fantă, un microscop care formează o imagine mărită a retinei. Impactele sunt aplicate unul câte unul pe zona ţintă sub controlul direct al doctorului.
Pentru alte detalii și informaţii vă rugăm contactați-ne, pentru un consult accesând secțiunea de PROGRAMARE ONLINE trimisă prin email sau PROGRAMARE TELEFONICĂ la numere de telefon: 0357-445-999 sau/si 0357-445-777.