Chirurgia Refractiva cu Implante Cristaliniene Monofocale, Multifocale, Torice, Individualizate

Chirurgia refractivă definește metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficiente de vedere precum: miopia, hipermetropia sau astigmatismul.

Deficientele de vedere pot fi corectate fie prin remodelarea corneei – chirurgie refractiva la nivel cornean sau prin chirurgia cristalinului in scop refractiv – implantarea unor dispozitive medicale, implante fakice in camera anterioara a ochiului sau inlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial.

Implante Cristaliniene impantate pot fi de diverse tipuri:

 

Implante Cristaliniene Monofocale

Inplantul cristalin Monofocal reprezinta o variantă care înlocuiește cristalinul opacizat, cataracta este astfel eliminată, dar are și capaciatea de a vindeca viciul de refracție care afectează vederea la distanță. Cu alte cuvinte, pacientul care alege cristalinul monofocal, nu va mai avea nevoie de ochelari pentru corecția miopiei, dar vederea de aproape va fi în continuare neclară și va solicita purtarea de ochelari la citit.

 

Implante Cristaliniene Multifocale

Inplantul cristalin Multifocal reprezinta o variantă mai avansată care realizează nu doar eliminarea miopiei, ci și hipermetropia și astigmatismul. Astfel, pacientul nu mai suferă de cataractă, dar nu mai trebuie nici să poarte ochelari sau lentile de contact la distanță, atunci când stă la calculator sau atunci când citește.

După înlocuirea cristalinului natural cu unul artificial, nu mai există riscul ca boala să recidiveze. Efectul intervenției se va resimți pe parcursul întregii vieți, deci nici cataracta, nici viciile de refracție nu vor mai reapărea.

În cazul pacienților tineri care fac această operație, suportul cristalinului denumit și capsulă poate ajunge să se calcifieze, afecțiune cunoscută drept cataractă secundară. Acest efect nu trebuie să îl sperie pe pacient, deoarece se poate trata foarte ușor și rapid printr-o intervenție cu Laser care durează câteva secunde.

După intervenția prin care a fost introdus implantul multifocal, pacientul poate simți deja diferența. Acesta va fi pansat până a doua zi, iar după scoaterea pansamentului, este necesară aplicarea de picături cu antibiotic pentru aproximativ o lună, prevenind astfel apariția infecțiilor și a inflamațiilor oculare.

 

Implante Cristaliniene Torice

Cristalinul trifocal toric de la ZeissCel, astazi cel mai performant cristalin multifocal existent. Pacientii care sufera de hipermetropie (dioptrii cu plus), cu cilindru, caz în care este recomandată operația cu implant de cristalin în locul celei laser, pentru a elimina riscul ca aceasta să recidiveze. Același tip de operație se realizează și în cazul cataractei. Cristalinul trifocal toric de la Zeiss oferă posibilitatea eliminării complete a dioptriilor și oferă independență deplină față de ochelari.

Operația nu doare, se realizează sub anestezie locală cu picături, nu necesită spitalizare, pacientul poate pleca imediat acasă, și durează foarte puțin.

 

Implante Cristaliniene Individualizate

 

Operaţiile de chirurgie refractivă laser sau cu implant de cristalin sunt tipuri de operaţii care nu sunt obligatorii, pacientul nu e obligat să le realizeze, de aceea e foarte importantă MOTIVAŢIA lui pentru acest tip de chirurgie.

”MEDICAL OPTI LUX S.R.L.” utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe acest site: medicaloptilux.ro.
Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).