Consultatii Oftalmologice computerizate

Consultatii Oftalmologice computerizate

CONSULTATII OFTALMOLOGICE COMPUTERIZATE - sunt efectuate de un medic oftalmolog specialist, având la dispoziţie aparatură medicală computerizată.

Examenul de bază durează circa 30-40 min, depinzând de numărul de teste necesare. În general, cei mai mulţi doctori vor începe prin a pune câteva întrebări de bază cu scopul de a depista şi alte probleme oftalmologice decât cele semnalate de pacient.

Sunt mai multe tipuri de consultații oftalmologice:

  • Consult pentru lentile de contact (include proba)
  • Consult oftalmologic complet (fund de ochi, presiune intraoculară, stabilire dioptrii)
  • Examen fund de ochi
  • Determinarea tensiunii intraoculare
  • Control după consulație ( peste 3 luni )

 

CONSULTAȚII COPII

Se realizează cu ajutorul autorefractometrului. Acest aparat ne permite înregistrarea dioptriilor la copii,eventualele modificări oculare, evaluarea corectă a dioptriilor, diametrului pupilar, distanței interpupilare, a direcției de fixație precum și a unghiului de deviație față de fixația optimă.

Copii pot fi consultați din primele zile de viață. Se pot depista toate afecțiunile caracteristice copilăriei cu îndrumarea adecvată în vederea tratamentului.

 

CONSULTAȚII ADULȚI

Consultația de bază presupune determinarea acuității vizuale cu și fără corecție optică, evaluarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, prescripții ochelari.

Prescripția ochelarilor este ansamblul operațiunilor ce conduc la stabilirea rețetei pentru ochelarii de vedere sau lentilele de contact oftalmice în vederea corectării viciilor de refracție sferice: miopie, hipermetropie sau asferice: astigmatism.

Emetropia este cazul în care razele de lumină receptate de ochi se unesc într-un punct situat pe retină și este caracteristică ochiului cu vedere normală.

Miopia este viciul de refractie in care razele de lumina se unesc intr-un punct in fata retinei, consta in dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanta si se noteaza cu semnul “-” (minus). Miopia poate fi corectata prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact si tratata prin interventii chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia este situația în care razele de lumină se unesc într-un punct aflat în spatele retinei, se manifestă prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape și se notează cu semnul “+”.Hipermetropia se manifestă treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, când ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corecție.

”MEDICAL OPTI LUX S.R.L.” utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe acest site: medicaloptilux.ro.
Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).