Glaucom

Glaucom

Glaucomul înseamnă creșterea presiunii intraoculare și este o afecțiune complexa în care se observă distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic.

În cazul în care această distrugere nu este depistată la timp și tratată corespunzător, poate duce la pierderea treptată a vederii, care din păcate este ireversibilă.

Factorii de risc ai glaucomului:

  • Traumatisme, leziuni sau răniri ale ochiului
  • Glaucomul se poate transmite și ereditar
  • Vârsta (sunt predispuse persoanele cu vârstă +40 ani)
  • Ignorarea controlului oftalmologic, periodic (1/2 an în cazul adulilor)
  • Comsum prelungit de medicamente (ex. Steroizi)

Tratamentul este combinat, prin administrare de picături, tratament laser și/sau intervenție chirurgicală. Este un tratament îndelungat și presupune monitorizarea riguroasă de către medicul specialist. Important de reținut este faptul că, din momentul în care a fost diagnosticat, trebuie avut în vedere menținerea controlului presiunii intraoculare prin tratament medicamentos și/ sau chirurgical. Glaucomul netratat poate să ducă la scăderea vederii și apoi la orbire ireversibilă, singura modalitate de a evita acest neajuns, este controlul oftalmologic periodic pentru a depista și trata din timp această afecțiune. Chiar și așa, prin tratament, glaucomul nu dispare, dar poate fi ținut sub control, astfel încât să nu afecteze viața zilnică.

Endoscopia oculara este frecvent utilizata in centrele specializate din vestul europei si statele unite. Din 2014 si pana in prezent s-au efectuat numeroase interventii endoscopice oculare, sistemul dovedindu-si eficienta in tratamentele efectuate.

Tipuri operatii in glaucom

Si operatia glaucomului a devenit ceva banal. Daca inainte era necesara o programare din timp la unul din putinii medici care se incumetau sa efectueze tipuri de operatii in glaucom, acum tehnologia moderna face aproape totul.

Operatia GlaucomuluiCu toate ca operatia dureaza extrem de putin, ramane metoda de tratare cea mai agresiva. De aceea trebuie sa ramana ultima varianta, cand picaturile antiglaucomatoase si aplicatiile laser nu mai dau rezultate. Medicul curant va stabili cand si daca este necesara interventia cirurgicala.

Dar nu va asteptati la minuni. Scopul interventiei chirurgicale este reducerea presiunii intraoculare pentru ca vederea sa nu se mai deterioreze (ingustarea continua a campului vizual). Asadar, nu veti vedea mai bine ca urmare a operatiei, ci doar vederea nu va continua sa se deterioreze. Exista si cateva posibile complicatii intra si post operatorii, insa acestea nu sunt ireversibile, majoritatea disparand dupa cateva zile.

Va asteptam la clinicile Medica Opti Plus pentru a avea grija de ochii vostri. Nu uitati ca acele controale de rutina, pe care adesea la ignorati va pot scuti de multe probleme pe viitor. Pentru ca chiar merita sa aveti grija de ochii vostri!

Operatia de glaucom

trabeculopastiei cu laser (operatia de glaucom)

trabeculectomie (operatia de glaucom)

Operatia de glaucom - posibile complicatii:

  • inrosirea ochiului
  • senzatie de corp strain
  • infectie postoperatorie
  • hipotonie postoperatorie
  • hipertonie postoperatorie


”MEDICAL OPTI LUX S.R.L.” utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe acest site: medicaloptilux.ro.
Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).