Alte noutăți

Echipamente medicale ale Centrului Medical Oftamologic dr. Andea.

Echipamente medicale ale Centrului Medical Oftamologic dr. Andea.

Dorim să oferim pacienţilor noştri confortul, siguranţa şi satisfacţia unui act medical bine efectuat, fapt pentru care avem în dotare ...

Cum să-ţi îngrijeşti lentilele de contact? Sfaturi utile.

Cum să-ţi îngrijeşti lentilele de contact? Sfaturi utile.

Fie că le alegi în locul ochelarilor sau din motive pur estetice, trebuie să cunoşti câteva reguli pe care medicii oftalmologi le recoman ...

Situații de urgență în oftalmologie!

Situații de urgență în oftalmologie!

Anumite simptome ar trebui să alerteze, deoarece acestea se găsesc în cele mai multe situații de urgență în oftalmologie.De exemplu:- s ...

Nu amânaţi vizita la oftalmolog!

Nu amânaţi vizita la oftalmolog!

Un examen oftalmologic, măcar o dată la doi ani, ajută la preîntîmpinarea afecţiunilor oculare grave.Dacă aţi depăşit vîrsta de 60 ...

Vă așteptăm la un consult!

Vă așteptăm la un consult!

Centrul Medical Oftalmologic Dr.Andea vine în sprijinul a cât mai multor pacienţi oferind servicii medicale oftalmologice de cel mai înalt ...

Centrul Medical Oftamologic dr. Andea

Centrul Medical Oftamologic dr. Andea

Nou înfiinţat, Centrul Medical Oftalmologic Dr.Andea este un centru privat din vestul ţării care îşi propune prin intermediul doctorul ...

Când îți va recomanda medicul oftalmolog o ecografie oculară?

Când îți va recomanda medicul oftalmolog o ecografie oculară?

Medicul oftalmolog îți va indica o ecografie oculară dacă ai dureri oculare sau vederea este diminuată, dacă ai suferit un traumatism ocular sau dacă există suspiciunea de corpi străini intraoculari.

Ecografia oculară este utilizată în diagnosticarea unei patologii oculare variate:

Dezlipirea de retină - in special când este de dimensiuni mici, dezlipirea de retină poate fi dificil de detectat la examenul oftalmoscopic, însă poate fi apreciată ecografic alături de alte complicații ale acesteia, cum ar fi hemoragia în vitros.

Hemoragia în vitros - care poate interfera cu acuitatea vizuală, putând produce orbire dacă este în cantitate mare. Ecografia poate depista hemoragia și poate aprecia vârsta și severitatea acesteia.

Retinoblastomul - este o tumoră malignă a retinei care apare la copii. Ecografia oculară este utilizată atât în evaluarea inițială, cât și în monitorizarea post-terapeutică.

Dezlipirea de coroidă - mai exact, detașarea coroidei poate apare spontan sau posttraumatic și poate fi apreciată ecografic.

Tumorile de coroidă (melanomul malign) - Ecografia poate aprecia dimensiunea, localizarea și vascularizația tumorală; de asemenea, este indicată în monitorizarea răspunsului după tratamentul conservator cu brachyterapie, prin aprecierea răspunsului favorabil de scădere a dimensiunii tumorii.

Corpii străini intraoculari - utilitatea ecografiei în detectarea și localizarea corpilor străini radiotransparenți intraorbitali și superioritatea acesteia în localizarea corpilor străini este clar stabilită.

Ruptura globului ocular - este o urgență medicală oftalmologică majoră care necesită reparare chirurgicală. Evaluarea ecografică are o deosebită importanță, în special în contextul unui edem important, hemoragiei în vitros sau cataractei, afecțiuni care fac dificilă vizualizarea oftalmoscopică directă a conținutului ocular de către oftalmolog.

Evaluarea presiunii intracraniene crescute prin măsurarea ecografică a diametrului nervului optic la pacienții cu alterarea stării de constiență datorată traumatismelor craniene sau unei hemoragii intracraniene spontane se poate aprecia creșterea presiunii intracraniene prin măsurarea ecografică a diametrului nervului optic.

”MEDICAL OPTI LUX S.R.L.” utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe acest site: medicaloptilux.ro.
Vă aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC (”Directiva E-Privacy”) și de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a accestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (”Regulamentul GDPR”).